Mama’s

Als kersverse mama komt er heel veel op je af. Uiteraard heeft je baby alle aandacht nodig. Dat doe je dan ook met volledige overgave. Alleen ben je er zelf ook nog! Bij Hoef en Haag Actief is er een ruim aanbod voor jou als (aanstaande) mama. Of je nu net zwanger bent of aan het herstellen bent na je zwangerschap of weer verantwoord back in shape wilt komen, wij zijn er voor je! En je doet het niet alleen, want tijdens onze groepslessen supporten we elkaar!

Ontmoet Mama’s

Hoef en Haag Actief is er voor mama’s, op verschillende gebieden. Zo kun je bij ons fit worden na de zwangerschap. Maar minstens zo mooi is het ontmoeten van andere moeders uit het dorp. Waarschijnlijk is het je al opgevallen dat je niet de enige bent die achter de kinderwagen loopt. Met andere moeders kun je ervaringen over het moederschap uitwisselen. Er ontstaan vriendschappen, tussen jullie en tussen de kinderen. Alle lessen op deze pagina zijn bedoelt voor vrouwen.

Zwangerschapsyoga

Fit blijven tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is niet zomaar iets. Negen maanden lang groeit er een droom in je buik. Dat is allemaal prachtig (en het resultaat is nog mooier), maar de negen maanden kunnen best zwaar zijn. Een uitstekende manier om te ontspannen is zwangerschapsyoga.

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om in beweging te blijven. Hoe leuk is het om dit samen met andere zwangere vrouwen uit Hoef en Haag te doen? Jullie kunnen ervaringen uitwisselen en tijdens de les op een laagdrempelige manier blijven bewegen. Tegelijkertijd krijg je de tools om je fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling. Voel je je een keer niet zo lekker of heb je een harde buik? Zwangerschapsyoga kan je op je eigen niveau en energielevel volgen. En een keertje afmelden is niet erg hè.
We beginnen met een kopje thee. Tijdens het drinken wisselen we ervaringen uit. Daarna beginnen we met oefeningen die speciaal voor het zwangere lichaam en geest zijn gemaakt. We sluiten af met een ontspannende meditatie.

Zwangerschapsyoga bij Hoef en Haag Actief

  • Fit blijven tijdens de zwangerschap
  • Samen met andere zwangere vrouwen ontspannen
  • Oefeningen gericht op een soepele bevalling
  • Ademhalingstechnieken
  • Voor ieder niveau

Partnerlessen zwangerschapsyoga

Partners opgelet. Ook jullie mogen een keer mee. Tijdens de partnerles worden jullie voorbereid op de bevalling. De partner leert wat hij of zij kan doen om tijdens de bevalling zo goed mogelijk steun te geven.

– Partnerlessen bij zwangerschapsyoga zijn op 11 juni en 13 augustus

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Zwangerschapsyoga

Vanaf 10 a 12 weken zwangerschap.

Dinsdag

18.45 tot 19.45 uur 

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Tessa

Sporten en bewegen in je eigen dorp

Hoef en Haag Actief is dé plek om te sporten en bewegen in Hoef en Haag. Houd jij ook van sporten en bewegen? Bij ons kun je dichtbij huis sporten terwijl je je dorpsgenoten ontmoet!

We hebben een groot aanbod sport en bewegen voor iedereen!

Mama&Mini

Sporten terwijl jouw mini speelt! Dat klinkt toch als de ideale wereld? Iedereen die net moeder is geworden, weet hoe moeilijk het is om tijd voor jezelf te nemen. Bijvoorbeeld om te sporten. Bij Hoef en Haag Actief kun je elke vrijdagochtend samen met je baby, dreumes of peuter komen sporten. Onder begeleiding van fysiotherapeut en sportinstructrice Esmé doen we laagdrempelige oefeningen. Lekker in de buitenlucht, op het Blauwe Plein in Hoef en Haag. Daar zijn veel trappetjes te vinden waar we de oefeningen kunnen doen. En je kleintje? Die is er gezellig bij.

De baby’s, dreumesen en peuters spelen gezellig om de sportende mama’s heen. Jij komt aan je wekelijkse sportmoment toe en je kindje heeft een super gezellige ochtend met andere kindjes. Zo creëren we de ‘best of both worlds’. Na afloop klets je nog gezellig na met andere moeders uit de buurt. Tijdens Mama&Mini ontstaan er misschien wel nieuwe vriendschappen. Zien we jou binnenkort op vrijdagochtend?

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Mama&Mini

Met je baby, dreumes of peuter

Vrijdag

09.00 tot 9.45 uur

Buiten

Het Blauwe Plein

Esmé

ZwangerFit

Fit blijven tijdens je zwangerschap!
Wil jij op een verantwoorde en veilige manier blijven sporten tijdens je zwangerschap? Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap blijven sporten, minder klachten hebben aan hun rug en bekken, meer energie hebben, langer kunnen blijven werken én een soepelere bevalling tegemoet gaan. Bovendien is sporten tijdens je zwangerschap niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, ook je mentale gezondheid tijdens zo’n veranderlijke periode kan wel een boost gebruiken. Tijdens de lessen word je je meer bewust van je lichaam wat tot zoveel in staat is. Je mag trots zijn op je lijf! De groep vrouwen waarmee je traint, zijn niet alleen zwanger en zitten daarmee in dezelfde fase als jij, maar komen ook uit de buurt. Je zult merken dat het heel fijn is om tijdens deze les andere zwangeren te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

–> Deze les is vanaf september 2024 in ons reguliere lesaanbod te vinden!

MamaFit

MamaFit

Bouw je conditie en kracht weer op!
Je bent recent bevallen en wat nu? Je bent op zoek naar beweging en voorzichtig sporten. Tegelijkertijd vind je het spannend. Want welke oefeningen mag je nu wel en nog niet doen? De juiste begeleiding hierbij is cruciaal! Daar zit je bij ons helemaal goed. Wij doen alleen oefeningen die passen bij jouw lichaam die aan het ontzwangeren is. Ook kijken we goed naar je houding en geven advies. Kortom, jouw herstellende lichaam is in goede handen. Je zult merken dat je langzaam weer wat kracht en conditie opbouwt. Terwijl je geniet van een uurtje me-time én samen sport met andere moeders. De ultieme combinatie om weer energiek thuis helemaal mama te kunnen zijn.

–> Deze les is vanaf september 2024 in ons reguliere lesaanbod te vinden!