Ontmoet ons team

Hoef en Haag Actief

 

Backoffice

Mariska van Gastel

Mariska van Gastel

Oprichter / eigenaresse

Lees meer over Mariska

Mariska (34 jaar) heeft Hoef en Haag Actief in 2018 opgericht. Ze houdt van ondernemen, heeft altijd nieuwe ideeën en bruist van de energie. Ze wilt ervoor zorgen dat haar dorpsgenoten volop van sporten en bewegen kunnen genieten. In 2011 heeft Mariska de opleiding Leider Sportieve Recreatie behaald. Mariska, wiskunde docent van beroep, woont samen met haar partner Jop, zoon Mick en dochters Romee en Nora in Hoef en Haag.

Femke

Femke

Backoffice

Lees meer over Femke

Hallo. Ik ben Femke van Bremen, 28 jaar oud en op dit moment woonachtig in Beesd. Maar goed nieuws: ik kom terug naar Hoef en Haag. In de tussentijd blijf ik gewoon bij Hoef en Haag Actief werken. Ik ondersteun Mariska, vooral met administratieve zaken, zoals Grib en de mail.

Sporten is een van mijn grootste hobby’s, met name voetballen. Zo ben ik ook bij Hoef en Haag Actief terecht gekomen. Mariska maakte me heel enthousiast over de voetbaltraining. En ze had niet gelogen. Het was erg leuk en gezellig. Zo ben ik blijven hangen.

Het is heel fijn om onderdeel te zijn van iets wat groeit. Dat groeien gaat bij Hoef en Haag Actief heel goed, mede dankzij het enthousiasme en doorzettingsvermogen van Mariska.

Shiva

Shiva

Backoffice

Lees meer over Shiva

Docenten

Brigitte

Brigitte

Zumba

Lees meer over Brigitte

Hoi, ik ben Brigitte Nicolaas, 46 jaar oud en getrouwd. Met mijn man en twee kinderen woon ik in Culemborg. Ik ben geboren op Aruba, maar grotendeels opgegroeid in Arnhem. Toch zitten er tropische roots in me, want ik geef iedere donderdagavond Zumba. Dit doe ik al meer dan drie jaar. In die tijd heb ik Hoef en Haag Actief, net als het dorp, steeds meer zien groeien.

Dansen heeft mij van jongs af aan geïnspireerd. Als je aan het dansen bent, kun je jezelf uiten en vrij voelen. Na jaren klassiek- en jazzballet kwam ik terecht in de wereld van het showballet. Daarin kon ik mijn danstalent delen met het publiek. Maar ik wilde meer, namelijk les geven aan kinderen. Tijdens een vakantie op Aruba maakte ik kennis met Zumba Fitness. Dit is een combinatie van Zuid-Amerikaanse dansen en fitness bewegingen, oftewel de perfecte cardio workout. Dit was wat ik wilde; mijn passie doorgeven tijdens een sportles.

In Duitsland heb ik een opleiding gevolgd en daarna begon ik met lesgeven. De CEO’s van Zumba Fitness hebben me gevraagd om Zumba groot te maken in Nederland. Dit was de baan van mijn leven. Ik mocht dansen met Zumba grootheden in binnen- en buitenland en had zelfs de eer om te dansen met Beto Perez, de Colombiaanse bedenker van Zumba Fitness.

Het leuke aan Zumba is dat je een gevarieerde doelgroep bereikt. Iedereen is welkom en hoort erbij. Tijdens de les bouw je aan een Zumbafamilie. De lessen zijn ontspannen, je wordt er vrolijk van en geniet met volle teugen van de Zuid-Amerikaanse dansen en bewegingen. Iedere les is een feestje.

Ik heb er zin in om jou snel in de les te zien!

Marieke

Marieke

Yoga

Lees meer over Marieke

Mijn naam is Marieke de Groot. In het voorjaar van 2021 was ik een van de eerste docenten van Hoef en Haag Actief. Met een trouw clubje yogi’s komen we iedere woensdagavond lekker tot rust. Na de yogales krijgt iedereen een kopje thee van me. De kan vul ik thuis al en ik zorg ook voor de glazen. Het kletsen na de les is minstens zo leuk als de oefeningen. De afgelopen jaren zijn er heel veel verhalen uitgewisseld en hebben we samen bijzondere momenten beleefd.

Ik vind het belangrijk om ‘mijn’ yogi’s goed te kennen en hen een fijne les te bezorgen. Volgens anderen ben ik heel betrokken en attent. En ik houd van een ontspannen sfeer, compleet met lampen en gedimd licht. De yogalessen begonnen in 2021 (verplicht) buiten, omdat het coronatijd was. Op het Kasteelterrein zaten we lekker in het gras. Bij nat weer spraken we af onder ‘De Overkapping’, een mooie plek aan het water in Hoef en Haag waar we droog kunnen zitten. Tegenwoordig zijn de lessen deels buiten en deels in de grote gymzaal van Kindcentrum De Brink.

Ik vind het ontzettend fijn om bij Hoef en Haag Actief te werken. Het gemoedelijke, het sparren en overleggen met Mariska is prettig en ik voel me er echt thuis.

Luka

Luka

Voetbal

Lees meer over Luka

Ik ben Luka Nietveld uit Hagestein en ik ben 20 jaar. Op dit moment werk ik in Duitsland voor Defensie en voetbal ik bij SV Parkhout. Bij Hoef en Haag Actief ben ik zaterdagochtend vroeg actief, voor de voetballessen voor peuters en kleuters. Dit doe ik sinds september 2023. Ik vind het erg leuk om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met voetbal. Voetbal is mijn grote passie. Hoe mooi is het om deze passie over te brengen op de toekomst.

Het doet me goed om de groep en de individuen in deze groep te zien groeien. Ik vind het ook mooi om onderdeel te zijn van Hoef en Haag Actief. Ik ben de enige man, wat het nog specialer maakt. Het is prachtig om te zien dat we super hard groeien. Hoef en Haag Actief is een heel mooi initiatief!

Iris C

Iris C

Dans

Lees meer over Iris C

Hoi, mijn naam is Iris en ik ben een van de jongste docenten van Hoef en Haag Actief. Dat ik streetdance en peuterdans geef is geen toeval. Al heel mijn leven ben ik dol op dansen, muziek en lezen, dus eigenlijk lekker creatief bezig zijn.

Ik vind dit werk superleuk om te doen, omdat het een toffe mogelijkheid is om mijn werk als pedagogisch medewerker op de BSO te combineren met mijn hobby. Ik ben opgeleid als onderwijsassistente en volg momenteel interne opleidingen en cursussen.

Als ik les geef, vind ik het erg mooi om te zien hoe de combinatie van muziek en actief bezig zijn voor kinderen is. Ze herkennen muziek en liedjes en worden dan nog enthousiaster. Daarnaast is dansen en bewegen goed voor hun motorische en sociale ontwikkeling.

Hoef en Haag Actief is voor mij veel meer dan een werkgever. Het is een warme familie, die steeds groter en gezelliger wordt.

Tessa

Tessa

Zwangerschapsyoga en Pilates

Lees meer over Tessa

Hoi, ik ben Tessa Wowor, moeder van Mateo en binnenkort van mijn dochter van wie ik de naam nog even geheim houd. Bij Hoef en Haag Actief geef ik sinds 2023 pilates, yoga en zwangerschapsyoga.

Naast mijn werk bij Hoef en Haag Actief kan je me nog zien, horen en voelen. Ik heb een eigen massagepraktijk en help mensen bij het bereiken van hun doelen op het gebied van gezondheid en financiën. Ik deel hier tips over op Instagram, op het account @atypicouple.

Ook heb ik een eigen podcast, Dreams Unleashed, en geef ik een massagecursus voor stellen. Een van mijn hobby’s is theater. Na de theaterhavo/vwo heb ik diverse opleidingen gedaan, waaronder de Dans Academie Lucia Marthas, Conservatorium Codarts en Muziek Theater Frank Sanders. Ook heb ik verschillende massage-opleidingen gevolgd.

Het werk bij Hoef en Haag Actief heeft mij veel mooie connecties opgeleverd.

Carline

Carline

Hardlopen

Lees meer over Carline

In 2020 ben ik met mijn man en twee tieners in Hoef en Haag komen wonen. Ik werk als zelfstandig professional in de secretariële en communicatieve ondersteuning, waarbij mijn fotografievaardigheden goed van pas komen.

Mijn passie is hardlopen. Al meer dan 15 jaar loop ik hard en ik kan zowel mijn eerste 5 kilometer als mijn eerste marathon nog goed herinneren. Dit waren mijlpalen waarbij flink wat endorfine vrijkwam.

Als ervaren hardloopster organiseer ik met veel enthousiasme de wekelijkse hardlooptrainingen van Hoef en Haag Actief. We trainen met de Start Running groep voor jouw eerste 5 kilometer en in de Keep Running groep motiveren we elkaar om door te blijven gaan om zo naar de 10 kilometer te lopen. In een groep lopen is enorm motiverend.

Dankzij Hoef en Haag Actief heb ik al veel nieuwe buurtbewoners ontmoet die net als ik een verhaal hebben. Door regelmatig met elkaar in contact te zijn, leren we elkaar steeds beter kennen en kan ik hen helpen met technisch slim hardlopen en hebben we nog plezier ook!

Sluit je een keer aan bij de groep?

Sporten verbindt!

Petra

Petra

Lees meer over Petra

Wat een warm bad is Hoef en Haag Actief. Sinds begin 2024 ben ik betrokken bij deze mooie organisatie. Eerst als vrijwilliger en invaller, later als reguliere docent. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Vianen, dus lekker in de buurt.

Bij Hoef en Haag Actief geef ik les aan fitte en kwetsbare senioren. Je kunt denken aan stoelyoga, zilver fit, fit and walk en valpreventie. Maar er komt nog meer moois aan. Zo gaan we fietsclinics organiseren voor jongeren (BMX en mountainbike) en voor volwassenen. Op de racefiets of gewone fiets verkennen we de mooie omgeving van Hoef en Haag. Ook skeelerclinics en schaatstrainingen (als het ooit weer écht gaat vriezen) mogen niet ontbreken.

Samen sporten en bewegen is sinds ik zes jaar oud ben heel belangrijk voor me. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook een belangrijk sociaal effect. Sporten en bewegen dragen bij aan je levensplezier, je persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden, het ontmoeten van (nieuwe) mensen en positieve normen en waarden.

Ik ben een enthousiast, positief, sociaal, stimulerend en verbindend persoon. En een fanatiek schaatser en wielrenner, maar eigenlijk vind ik alle sporten leuk. Ik heb de opleiding sportfysiotherapie (hbo) gedaan en daarnaast veel cursussen gevolgd, waaronder spinning, stoelyoga en schaatsinstructeur. Kort geleden heb ik het diploma Meer Bewegen voor Ouderen behaald.
Zie ik je snel?

Karlijn

Karlijn

Muziek op Schoot

Lees meer over Karlijn

Hoi, ik ben Karlijn, een 54-jarige vrouw die dol is op wandelen, gitaarspelen, muziek luisteren en spelletjes doen. Samen met Frans, onze twee dochters en hond Loek woon ik in Culemborg.

Ik houd van muziek en ben dol op kleine kinderen, vandaar dat de lessen Muziek Op Schoot zo goed bij me passen. De puurheid en spontaniteit van kleine kinderen vind ik fantastisch.

Na het conservatorium (hoofdvak saxofoon) heb ik de hbo-opleiding voor docent Muziek Op Schoot gevolgd. Verder heb ik nog een opleiding gevolgd om muziek te maken en te bewegen met ouderen met dementie. Zelf heb ik veel ervaring in het theater en ik heb op veel concerten gespeeld. Daarnaast heb ik heel veel muzieklessen gegeven aan peuters en dreumesen.

Ik kijk ernaar uit om jou en je kind in de les te zien en jullie voor te stellen aan Boris, mijn lieftallige assistent.

Boris

Boris

Assistent bij Muziek op Schoot

Lees meer over Boris

Ken je Boris al? Boris is de handpop van onze docente Karlijn. Je vraagt je misschien af waarom Boris in de lijst met docenten staat. Dat zit zo. Boris is een zeer belangrijke kracht binnen Hoef en Haag Actief. Deze trouwe viervoeter gaat altijd mee naar de Muziek Op Schoot-lessen.

Aan het begin van de les zorgt Boris ervoor dat de kinderen zich op hun gemak voelen. We zingen altijd een liedje en Boris zingt gezellig mee. Sommige kinderen vinden het, zeker in het begin, moeilijk om direct contact te maken. Dankzij Boris gaan ze meezingen en na het lied kunnen ze lekker met Boris knuffelen. Dit zorgt ervoor dat de afstand verkleind wordt.

Boris blijft natuurlijk wel een hond. Dus nadat hij met alle kinderen heeft geknuffeld, moet hij even uitrusten. Aan het einde van de les is Boris weer helemaal bijgekomen en zingt hij het slotlied mee.

Maartje

Maartje

Lees meer over Maartje

Hoi, ik ben Maartje, 39 jaar oud, verloofd en dol op sporten en vakanties. Sinds het voorjaar van 2024 werk ik bij Hoef en Haag Actief. Iedere zondag maak ik plezier tussen de dreumesen, peuters en kleuters, tijdens de gym. Binnenkort komen daar bootcamp en Fitwalk bij.

Werken bij Hoef en Haag Actief is voor mij eigenlijk geen werk. Ik vind het superfijn om met sport en bewegen bezig te zijn en contact te hebben met kinderen en volwassenen. Als ik hen iets van mijn enthousiasme voor sport kan doorgeven, is mijn dag geslaagd.

Het leuke aan Hoef en Haag Actief is dat iedereen zo enthousiast is, zowel mijn collega’s als de mensen die komen sporten. Hiervoor heb ik onder meer lang gymles gegeven op een basisschool in Amsterdam. Nu werk ik als docent bewegingsonderwijs en leer ik PABO-studenten hoe ze goede gymlessen kunnen geven aan kleuters.

Hopelijk tot ziens bij het sporten!

Japie het Apie

Japie het Apie

Assistent bij dreumes- en peutergym

Lees meer over Japie het Apie

Nog zo’n onmisbare kracht binnen Hoef en Haag Actief. Japie het Apie ken je misschien wel. Japie het Apie komt uit een liedje van Dirk Scheele. Bij dreumes- en peutergym neemt juf Maartje een apenknuffel mee. Japie is dol op gymmen, maar er is een probleempje, hij slaapt nogal vast. En het zou toch jammer zijn als hij daardoor de gymles moet missen.

We beginnen dan ook met het wakker maken van Japie. In een kring gaan we rond de knuffel zitten en zingen we het nummer Wakker Worden van Dirk Scheele. Het nummer begint rustig, maar eenmaal in het refrein aangekomen, gaat het lekker snel. Gaat het jouw kind lukken om Japie wakker te maken?

Esmé

Esmé

Lees meer over Esmé

Samen met mijn man en dochtertje van 1 jaar oud woon ik in het gezellige dorp Hoef en Haag. Ik ben 30 jaar en werk als oedeem- en oncologiefysiotherapeut. Een hele mond vol. Ik behandel mensen met klachten als gevolg van kanker en met problemen met hun ledematen, zoals opgezette benen of enkels. Naast mijn werk geniet ik enorm van het moederen en ga ik graag met vriendinnen en andere moeders een kopje koffie drinken en bijkletsen. Als er nog tijd over is, kruip ik achter mijn naaimachine om kleding voor mezelf en mijn dochtertje te maken.

Bij Hoef en Haag Actief verzorg ik de lessen Mama&Mini. Het idee hierachter is dat moeders kunnen sporten terwijl de kindjes met elkaar spelen. Het is geen toeval dat ik deze les geef. Zelf heb ik ervaren hoe lastig het is om tijd te vinden om te sporten als je moeder bent. Daarnaast vind ik het super leuk om andere moeders te ontmoeten. Dankzij mijn passie voor sport en ervaring als fysiotherapeut maak ik voor iedereen een leuke workout, op haar eigen niveau.

Het mooie aan Hoef en Haag Actief is dat je er nieuwe mensen uit de buurt ontmoet. Zelf ben ik begonnen als sporter bij Hoef en Haag Actief. Hierdoor heb ik mijn buren een stuk beter leren kennen. Ik kijk ernaar uit om jullie en de kleintjes in de les te zien.

Yara

Yara

Lees meer over Yara

Hoi, ik ben Yara. Je zult mij bij Hoef en Haag Actief niet of nauwelijks in de les zien. Althans, nog niet. Op dit moment doe ik de ledenadministratie. Later ga ik de peuter- en kleutergymlessen op zondag overnemen.

Werken bij Hoef en Haag Actief is goed te combineren met mijn bachelor fysiotherapie. Later wil ik kinderfysiotherapeut worden, dus is het fijn om alvast ervaring op te doen met (jonge) kinderen.

Werken bij Hoef en Haag Actief is super leuk. Het is mooi om mee te helpen bij een organisatie die het dorp in beweging krijgt. Zelf woon ik lekker in de buurt, in Hagestein. Mijn hobby’s zijn dansen en met de honden wandelen.

Iris K

Iris K

Yoga

Lees meer over Iris K

De zon, buiten zijn, bodypump en knuffelen met mijn kids doe ik het liefst van alles. Ik ben Iris Kuipers, 33 jaar oud en woonachtig in Vianen. Daar woon ik met mijn man Tim en onze twee kinderen.

Ik werk sinds september 2023 voor Hoef en Haag Actief. Je komt mij tegen bij kinder- en tieneryoga. Als klein meisje op de basisschool wist ik al dat ik met kinderen wilde werken. Op mijn 22e begon ik als juf op de basisschool, later ging ik lesgeven op een middelbare school. Na een aantal bijzondere jaren in het onderwijs ging ik in 2019 de kant van yoga op. Al snel werd duidelijk dat ik mijn passie voor yoga ook met kinderen wilde delen. Zo komen mijn twee passies samen. Ik vind het mooi om te zien dat mensen zich op jonge leeftijd al bewust worden van hun ademhaling en hoe je kunt ontspannen. En dat allemaal door middel van verhaal en spel. De komende jaren wil ik graag ontdekken welk effect yoga voor kinderen heeft in hun latere leven als student of jong volwassene.

Naast mijn opleiding op de Pabo heb ik onderwijskunde en heel veel yoga-opleidingen gevolgd, van hatha yoga tot kinder- en baby yoga. Ik vind Hoef en Haag Actief een heel bijzondere organisatie. De verbinding tussen buurtgenoten (jong en oud) staat centraal en dat is iets waar ik in mijn yogalessen helemaal achtersta. Verbinding tussen je lichaam, je gedachten en natuurlijk verbinding met elkaar.

Ik kijk ernaar uit om nog meer kinderen te laten ontspannen.

Bekijk onze vacatures

Bekijk onze vacatures

Diverse

“Het is heel fijn om onderdeel te zijn van iets wat groeit. Dat groeien gaat bij Hoef en Haag Actief heel goed, mede dankzij het enthousiasme en doorzettingsvermogen van Mariska.”

“Het is prachtig om te zien dat we super hard groeien. Hoef en Haag Actief is een heel mooi initiatief!””

“Het leuke aan Hoef en Haag Actief is dat iedereen zo enthousiast is, zowel mijn collega’s als de mensen die komen sporten.”

Kom je bij ons werken?

Werken bij Hoef en Haag Actief voelt voor velen niet als werk. Het is plezierig, laagdrempelig, gezellig en bovenal heel leuk om in onze organisatie met een leuk team samen te werken. We werken ook samen met andere ondernemers. Die naast hun eigen bedrijf, het heerlijk vinden om les te geven en daar, qua organisatie, volledig in ontzorgd te worden.

Ben jij een docent, trainer of instructeur en heb jij leuke ideeën? Stuur een mail! Neem rechtstreeks contact op met Mariska, via mariska@hoefenhaagactief.nl.