Volwassenen

Hoef en Haag is niet alleen heerlijk wonen, maar je kunt er ook prima sporten. Bij Hoef en Haag Actief hebben we een gevarieerd aanbod voor volwassenen. Vrouwen, mannen en tieners kunnen allemaal bij ons terecht. We hoeven je niet uit te leggen dat sporten gezond is. Maar bij Hoef en Haag Actief gaat het om veel meer dan sporten. Iedereen in het dorp is nieuw. Bij ons leer je nieuwe vrienden kennen, waarmee je samen lekker actief bezig bent. Dit is ons aanbod voor volwassenen.

 

Sporten en bewegen in je eigen dorp

Hoef en Haag Actief is dé plek om te sporten en bewegen in Hoef en Haag. Houd jij ook van sporten en bewegen? Bij ons kun je dichtbij huis sporten terwijl je je dorpsgenoten ontmoet!

We hebben een groot aanbod sport en bewegen voor iedereen!

Bootcamp

Conditie en spierkracht verbetert

Het mooiste moment van de bootcamp? Natuurlijk is dit smaakgevoelig, maar wij vinden het erg mooi om na de les met de andere deelnemers wat te drinken. Samen hijgen jullie uit, delen jullie de ervaringen en kijken jullie uit naar de volgende les. Bootcamp is ideaal voor mensen die buiten willen trainen en niet bang zijn om moe te worden. Een les is namelijk best intensief.
Bootcamp bij Hoef en Haaf Actief houdt in dat je onder begeleiding van een professionele instructeur je conditie en spierkracht verbetert. De training zelf is zwaar, maar de pijn wordt verlicht omdat je de training in groepsverband doet. Terwijl je je in het zweet werkt, leer je nieuwe inwoners kennen. Bootcamp is sporten met plezier! Iedereen van 16 jaar en ouder mag meedoen.

Bootcamp in het kort

 • In groepsverband je conditie en spierkracht verbeteren
 • Andere inwoners leren kennen
 • Fit en soepel worden
 • Op je eigen niveau trainen
 • Afwisselende en uitdagende training

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Bootcamp

Vanaf 16 jaar

Maandag

09.00 tot 09.45 uur

Kasteelterrein

(zomer)

1ste Poortstraat

Overkapping (herfst en winter)

Maartje

“Ik ben voor de eerste keer begonnen met bootcamples en het is boven verwachting goed bevallen, merkte na 8 weken zeker verbetering.”
Deelnemer bootcamp

HIIT

Boost je conditie en kracht

Van bootcamp kan je moe worden, maar er is nog een overtreffende trap. HIIT is de afkorting van High Intensity Interval Training. Dan weet je het wel, je mag je opmaken voor een pittige training. In deze energieke les worden je conditie en kracht naar een hoger getild. Je verbrandt veel calorieën, jaagt je hartslag flink de hoogte in en vergroot je spierkracht. Dit gebeurt met korte, maar krachtige oefeningen.
Ondanks dat het een zware training is, kunnen ook beginners meedoen. We beginnen met een goede warming-up, zodat je spieren klaargemaakt worden voor de training. En we sluiten af met een cooling down. De muziek en dorpsgenoten zorgen voor extra motivatie om net dat beetje extra te geven.

HIIT bij Hoef en Haag Actief

 • Intense mix van cardio en krachttraining die je hele lichaam activeert
 • Focus op snelheid en uithoudingsvermogen om je grenzen (op een gezonde manier) te verleggen
 • Verbeterde conditie, verhoogde vetverbranding en extra spierontwikkeling
 • Een adrenalinekick en een gevoel van voldoening
 • Gezellig sporten met dorpsgenoten

* Het rooster in de app Grib is leidend.

HIIT

Vanaf 16 jaar

Maandag

18.30 – 19.15 uu

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

HIIT

Vanaf 16 jaar

Maandag

19.15 – 20.00 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

HIIT

Vanaf 16 jaar

Donderdag

19.00 – 19.45 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Zumba

Volledige Dance Workout

Wil je een leuke avond beleven en lachen met andere inwoners van Hoef en Haag? Kom dan eens naar een les Zumba. Vrouwen en mannen die van muziek, dans en sport houden, zitten bij Zumba helemaal goed. Nou ja, zitten is niet het goede woord. Tijdens deze dans workout leef je je lekker uit met je dorpsgenoten. Zumba staat garant voor bewegen op muziek, veel calorieën verbanden en nog meer lol hebben.
Deze uitdagende en inspirerende workout is geschikt voor alle leeftijden. De muziek werkt aanstekelijk en is een mix van latino, salsa, mambo, flamenco, reggaeton en dansmuziek van nu. Ben jij een type dat bij het horen van een lekker nummer niet meer stil kan zitten en lijkt het je leuk om met plezier aan je conditie te werken? Dan is Zumba echt iets voor jou!

Zumba bij Hoef en Actief

 • Actief bewegen op muziek
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Nieuwe inwoners leren kennen
 • Op eigen niveau dansen
 • Verbetering van conditie en vergroting van spierkracht

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Zumba

Vanaf 16 jaar

Donderdag

20.00 tot 21.00 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Brigitte

“Dankzij Hoef en Haag Actief heb ik al veel nieuwe buurtbewoners ontmoet die net als ik een verhaal hebben.”

Pilates

Balans, kracht & shape

Pilates is een les bij uitstek om te bewegen en nieuwe vrienden te ontmoeten. Tijdens de les werk je in een groep heel gericht aan je kracht, balans en een goede lichaamshouding. Pilates kan door iedereen gedaan worden: jong en oud, man en vrouw, als je topvorm bent of herstelt van een blessure. En het is hartstikke gezellig.
De oefeningen maken de spiergroepen in je core sterker. Dit zorgt voor een betere houding, omdat je wervelkolom soepeler en sterker wordt. Een ander pluspunt is dat je bekken stabieler worden. Na een zwangerschap is dit een ideale training. Deels omdat het bekkeninstabiliteit aanpakt, maar ook omdat je buikspieren er sterker door worden.
Een les duurt 45 minuten. We beginnen met een warming-up. De oefeningen worden steeds iets verder opgebouwd en we gebruiken hier verschillende materialen bij. De les heeft een vaste structuur, maar de oefeningen zijn iedere week anders. Zo ga je iedere week weer met plezier naar de Pilates les.

Pilates bij Hoef en Haag Actief

 • Goede lichaamshouding
 • Bekken en rug stabieler
 • Strakke buikspieren
 • Fit worden na de zwangerschap
 • Gezellig met dorpsgenoten

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Pilates

Vanaf 16 jaar

Dinsdag

20.00 tot 20.45 

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Tessa

Pilates

Vanaf 16 jaar

Dinsdag

20.45 tot 21.30 

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Tessa

“Door yoga kan ik beter ontspannen.”

“Ik voel mij energieker.”

“Één uurtje per week me-time.”

Yoga

Woon je sinds kort in Hoef en Haag? Dan kun je wel een beetje rust gebruiken. Een verhuizing is intensief, zeker naar een dorp waar alles nieuw is. Je hebt maar weinig tijd om te bewegen en tijd te nemen voor jezelf. Yoga bij Hoef en Haag Actief is iedere woensdagavond. Onder begeleiding van onze yoga-instructeur Marieke kom je in een uur tijd helemaal tot rust.

Yoga zorgt voor rust en helpt je te focussen op wat voor jou écht belangrijk is. Dat kan onthaasten zijn, ontspannen of juist het opladen van je batterij. Als het lekker weer is, is de les buiten, op het Kasteelterrein. De buitenlucht geeft net dat beetje extra energie. In de wintermaanden gebruiken we de gymzaal van Kindcentrum De Brink in Hoef en Haag.

Wil je je ook eens lekker ontspannen? Klap je laptop dan dicht, zet je telefoon uit en kom naar buiten om je yogamat uit te rollen. Iedereen kan meedoen aan een les, van beginners tot gevorderden. Leeftijd maakt niks uit. Het gaat om de ontspanning die je samen met dorpsgenoten ervaart.

Yoga bij Hoef en Haag Actief

 • In ontspannen sfeer bewegen
 • Ademhalingsoefeningen
 • Samen met dorpsgenoten
 • Iedereen kan yoga doen
 • Veel rust, ontspanning en plezier

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Yoga

Vanaf 16 jaar

Woensdag

19.00 tot 20.00 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Marieke

Yoga

Vanaf 16 jaar

Bekijk ook Zwangerschapsyoga

Zondag

10.15 tot 11.15 uur

Kindcentrum De Brink

Speelzaal

Shiva

Bootcamp Yoga

Versterk en verleng het lichaam

Een unieke combinatie van yoga, pilates en een shape training. Dat is bootcamp yoga. Het doel van de les is om aan de ene kant je spierkracht te vergroten en aan de andere kant je flexibiliteit te verbeteren. Bij bootcamp yoga werk je aan een sterk en soepel lichaam.
Bootcamp yoga is een van de populairste lessen bij Hoef en Haag Actief. De combinatie van een krachtige opbouw van fitnessoefeningen en de souplesse van yoga is in trek op het dorp. Deze les is dan ook ideaal als je samen met je vrienden wilt sporten en ontspannen. En misschien leer je voor of na de les wel nieuwe vrienden kennen. Bootcamp yoga is geschikt voor alle niveaus.

Bootcamp yoga bij Hoef en Haag Actief

 • Mix van yoga, pilates en shape training
 • Focus op ademhaling, houding en core voor een sterker en gezonder lichaam
 • Verbeterde flexibiliteit, balans en coördinatie
 • Strakker en fitter lichaam
 • Als afsluiter een heerlijk ontspanningsmoment

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Bootcamp Yoga

Vanaf 16 jaar

Maandag

20.15 – 21.00 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Shiva

Bootcamp Yoga

Vanaf 16 jaar

Donderdag

20.00 – 20.45 uur

Kindcentrum De Brink

Speelzaal

Shiva

“Wat een warm bad is Hoef en Haag Actief.”

“Het mooie aan Hoef en Haag Actief is dat je er nieuwe mensen uit de buurt ontmoet.”

FitWalk

De beste start van de week!

We nemen we je mee op een stevige wandeling door de prachtige omgeving van Hoef en Haag. Tijdens deze FitWalk stoppen we regelmatig voor spierversterkende oefeningen, die je op je eigen niveau kunt uitvoeren. Doe je mee? Het wandelen biedt je niet alleen de kans om de mooie omgeving te verkennen, maar ook om nieuwe dorpsgenoten te ontmoeten, gezellige gesprekken te voeren én je fitness te verbeteren. De oefeningen onderweg dragen bij aan krachtopbouw, een goed gevoel en een betere conditie. Dit alles onder de enthousiaste leiding van sportinstructrice en voormalig fysiotherapeut Maartje. Zij zorgt voor een veilige en motiverende sfeer. We verzamelen op het Kasteelterrein in Hoef en Haag. Start je week fit en energiek met ons.

FitWalk is vanaf maandagochtend 3 juni elke week bij Hoef en Haag Actief!

* Het rooster in de app Grib is leidend.

FitWalk

Vanaf 16 jaar

Maandag

10.00 – 11.00 uur
vanaf 3 juni ’24 start

Het Kasteelterrein

Buiten

Maartje

Hardloopgroep

Keep running

Gezelligheid en sportiviteit worden gecombineerd in onze hardloopgroep. We hebben twee groepen, een voor beginners en een voor gevorderden. Een hardloopgroep heeft diverse voordelen. Een van de belangrijkste is dat je tijdens het lopen gemotiveerd wordt door de andere lopers en/of je vrienden. De motivatie begint trouwens al voordat je je hardloopkleding aantrekt. Het feit dat je een groep vormt, is een handige stok achter de deur.
Carline doet trouwens de rest. Ze is een enthousiaste hardloper uit Hoef en Haag. Onder haar leiding zijn er twee groepen:

 • Start Running: van 0 naar 5 kilometer.
 • Keep Running: van 5 naar 10 kilometer.

Samen werken we naar een mooi doel toe: de Vrijstad Vianen Loop op zondag 2 juni 2024.

Start Running

In deze hardloopgroep van Hoef en Haag Actief leer je op een leuke en goede manier hardlopen, ook als je bij wijze van spreken nog nooit hebt gerend. Onder professionele begeleiding van Carline werk je aan je conditie en techniek. En dat alles in een gezellige en ongedwongen groepssfeer.

Keep Running

Keep Running is er voor de meer ervaren lopers. In deze groep werk je toe naar een afstand van 10 kilometer. Carline begeleidt je stap voor stap (letterlijk en figuurlijk) naar dit doel. Ze heeft veel aandacht voor techniek en verliest natuurlijk het plezier niet uit het oog. Je traint altijd op je eigen tempo.

Twijfel je welke groep bij jou past? Stuur dan een mailtje naar contact@hoefenhaagactief.nl. Dan nemen we snel contact met je op.

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Start Running

Vanaf 16 jaar

Woensdag

18.30 – 19.15 uur

Het Kasteelterrein

Buiten

Carline

Start Running

Vanaf 16 jaar

Zondag

09.45 tot 10.30 uur

Het Kasteelterrein

Buiten

Carline

Keep Running

Vanaf 16 jaar

Woensdag

19.30 tot 20.30 uur

Het Kasteelterrein

Buiten

Carline

Keep Running

Vanaf 16 jaar

Zondag

 08.30 tot 09.45 uur

Het Kasteelterrein

Buiten

Carline

Download de Grib Club App!

Wanneer je bij ons komt sporten en bewegen, is het handig om de Grib Club App op je smartphone te installeren. Via deze app regel je namelijk alles, van abonnementen en strippenkaarten tot het plaatsen van reserveringen. Vooral dat laatste is erg handig.
In de app kan je razendsnel het rooster bekijken. Door op een les en tijdstip te klikken, heb je je meteen aangemeld voor de les. Ook het wijzigen van lessen regel je via de app. Kortom, sporten bij Hoef en Haag Actief wordt nog leuker met de Grib Club App.