Over ons

Aan het verhaal van Hoef en Haag Actief wordt nog iedere dag geschreven. En het grappige is dat het niet eens in Hoef en Haag begon. Ik, Mariska van Gastel, woonde in 2017 nog in Lent, bij Nijmegen. Oorspronkelijk kom ik uit een dorpje in Zeeland en daarna woonde ik in Utrecht, vandaar dat ik in Lent weinig mensen kende. Ik ging daar wekelijks naar Zumba. Het was dichtbij mijn huis en ik liep er elke week naartoe, samen met mijn buurvrouw. Tijdens de wandelingen raakten we aan de praat en leerden we elkaar steeds beter kennen. Uiteindelijk werden we zelfs vriendinnen. Ik was superblij dat ik via Zumba in Lent mensen leerde kennen.

Nieuwe vrienden maken

In 2017 kochten we een nieuwbouwwoning in Hoef en Haag, maar die woning moest eerst nog gebouwd worden, waardoor we er pas twee jaar later in konden. Natuurlijk had ik veel zin om in Hoef en Haag te gaan wonen, maar ik vroeg me wel af hoe ik nieuwe vrienden en vriendinnen ging maken. Het dorp was nieuw en er waren nog maar weinig voorzieningen. Waar kon ik bijvoorbeeld terecht voor mijn Zumba en andere leuke activiteiten? Eind 2017 bedacht ik: wat als ik het zelf ga doen? Ik zal vast niet de enige zijn die op zoek is naar contact met buurtbewoners en leuke groepslessen dichtbij huis.

Hoef en Haag Actief

Het resultaat is Hoef en Haag Actief

Omdat ik van aanpakken houd, heb ik in 2018 op het Kasteelterrein een bootcamp georganiseerd. Hartstikke leuk en de reacties van de deelnemers waren positief, het enige onhandige was dat ik zelf nog in Lent woonde. Daarna lagen de activiteiten even stil, vanwege mijn verhuizing en de geboorte van ons tweede kindje. Ondertussen stond de website wel live en dat was te merken. De bezoekersaantallen bleven groeien, ook op social media. In het voorjaar van 2020 heb ik dan ook besloten om er vol voor te gaan, met onder meer Zumba, yoga en bootcamp. Het resultaat is Hoef en Haag Actief, waar ik ontzettend trots op ben. Iedere dag ontstaan er nieuwe vriendschappen en daar doe ik het voor.

Visie

Bij Hoef en Haag Actief geloven we sterk in verbinding en onze dorpsgemeenschap. We willen in Hoef en Haag inwoners samenbrengen, door middel van sport en creatieve activiteiten. Iedereen in ons dorp is nieuw. Wij willen graag dat elke bewoner, van jong tot oud, zich snel thuis en verbonden voelt. Onze visie is een gemeenschap waarin persoonlijke groei en welzijn hand in hand gaan met plezier en sociale interactie. We bieden authentieke en toegankelijke activiteiten aan voor een brede doelgroep. Hiermee streven we ernaar om een duurzame en hechte dorpsgemeenschap op te bouwen, waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt.

Missie

Hoef en Haag Actief wil een veilige en gemoedelijke omgeving creëren. In deze omgeving kunnen inwoners elkaar ontmoeten, verbinden en samen plezier hebben. Onze missie is om via sportlessen en creatieve activiteiten een plek te bieden waar mensen elkaar leren kennen. Persoonlijke aandacht is heel belangrijk. Ook moet iedereen, van jong tot oud, makkelijk toegang hebben tot ons aanbod. Met betrokkenheid en passie zorgen wij ervoor dat welzijn en gemeenschap voorop staan. Iedereen in Hoef en Haag moet zich welkom en verbonden voelen.

Over Mariska

Mariska heeft Hoef en Haag Actief in 2018 opgericht. Ze houdt van ondernemen, heeft altijd nieuwe ideeën en bruist van de energie.

Mariska zorgt ervoor dat iedereen in het dorp met plezier in beweging komt!

R

Lopend of met de fiets, je kunt binnen 5 minuten bij je sportles zijn.

R

Dorps en gemoedelijk en je sport gegarandeerd met dorpsgenoten die je kent.

R

Voor iedereen toegankelijk. Jong en oud, voor het hele gezin!

"Ik wil inwoners van Hoef en Haag via sport met elkaar verbinden."