Kids

1 t/m 5 jaar

Hoef en Haag is een prachtig dorp om te wonen. En het is je waarschijnlijk al opgevallen, jullie gezin is zeker niet het enige hier. Gelukkig maar. Hoef en Haag is een vrij nieuw dorp, maar je kunt er al prima bewegen en sporten met kinderen. Hoef en Haag Actief heeft een groot aanbod op het gebied van sport en activiteiten voor kinderen. We hebben het lesaanbod opgesplitst in twee categorieën. Dit zijn de groepen 1 tot en met 5 jaar en 6 tot en met 13 jaar. Kinderen van 12 jaar doen immers andere sporten en activiteiten dan peuters en kleuters. Wij zijn er voor alle kinderen in Hoef en Haag, Vianen, Hagestein en andere plekken in de omgeving.

Muziek op Schoot

Bekijk naast onze lessen ook de cursus;

Muziek op Schoot

Muziek op Schoot is echt een feestje. Tijdens deze cursus voor kinderen van 1 tot en met 4 jaar wordt er veel gezongen en bewogen. Dit is erg leuk om samen te doen én goed voor de ontwikkeling van taal, spraak en de motoriek van je kind. We hebben verspreid over het jaar verschillende cursussen. En na de cursus krijg je van juf Karlijn de liedjes en teksten mee naar huis. Dan kunnen jullie thuis lekker blijven oefenen met Muziek op Schoot.

Peuterdans

2,5 t/m 3 jaar

Papegaaitje leef je nog iejadeja
Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen
Even stampen, even stampen ja ja
Zodra de muziek aan gaat, zie je de pret in de ogen van de peuters en kunnen ze niet meer stil blijven staan. En dat is precies de bedoeling van de peuterdans bij Hoef en Haag Actief. Onze lessen zijn gevarieerd, goed voor de ontwikkeling (muzikaal, sociaal-emotioneel, spraak en taal) en daarnaast erg leuk. We werken met thema’s en gebruiken hiervoor allerlei materialen, waaronder een verrijdbare dansspiegel. Hiermee kunnen peuters volop van hun eigen moves genieten, en stiekem gekke gezichten trekken. De verschillende materialen prikkelen en verwonderen je peuter, waardoor hij of zij heel veel leert. Peuterdans bestaat niet alleen uit dansen, we doen ook leuke spelletjes. Een ding is zeker, na de les heeft jouw peuter meteen zin in volgende week! Dit is een les zonder ouders. Ouders mogen de laatste 5 minuten wel even meekijken. En de peuters mogen een eigen knuffel meenemen.

Kleuterdans

4 t/m 5 jaar

Kleuterdans was voorheen streetdance.
Heb je al eens een groep jonge kinderen door Hoef en Haag zien dansen? Wij wel. Deze groep komt net terug van een les kleuterdans bij Hoef en Haag Actief. Ze zijn volop bezig om hun nieuw aangeleerde pasjes te oefenen. Zien we jouw zoon of dochter snel op de eerste verdieping van de gymzaal in Hoef en Haag? De dansspiegel staat al klaar en in verschillende bakken liggen accessoires op de kids te wachten, zoals danslinten, tutu’s en glittergiletjes. Onder leiding van Iris dansen we op de nieuwste muziek en combineren we bewegen en plezier maken.

Je ziet het, kleuterdans bij Hoef en Haag Actief is hartstikke leuk. Iedere les is weer een groot avontuur en een stap richting het einde van het traject: een compleet ingestudeerde danschoreografie. Iedereen danst mee op zijn of haar niveau. En niet te vergeten gezellig met vriendjes en vriendinnetjes.

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Peuterdans

2,5 t/m 3 jaar

Woensdag

11.00 tot 11.40 uur

Kindcentrum De Brink

Speelzaal

Iris

Kleuterdans

4 t/m 5 jaar

Bekijk ook de streetdance 6 t/m 9 jaar

Woensdag

15.15 tot 16.00 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Iris

“Ik zou deze lessen andere kids zeker aanbevelen! De kinderen hebben het goed naar hun zin. De lessen zijn voorspelbaar en bevatten structuur. Dat is voor de kinderen erg fijn!”
Ouder peutergym

“Ik ben voor de eerste keer begonnen met bootcamples en het is boven verwachting goed bevallen, merkte na 8 weken zeker verbetering.”
Deelnemer bootcamp

“Gezellig en gestructureerd klimmen en klauteren! Kind en mama vinden het erg leuk!”

Ouder peutergym

Dreumes- Peuter- en Kleutergym

Je weet als geen ander dat jonge kinderen en stilzitten geen goede combinatie is. Zoals je iedere dag in het dorp ziet, wonen er veel gezinnen met kinderen. Hoe leuk is het als jouw zoon of dochter lekker komt gymmen en nieuwe vriendjes maakt? Je bent van harte welkom voor een gratis proefles.

Zodra je kind de gymzaal binnenkomt, begint het genieten al. Alle spullen liggen klaar en de kinderen komen ogen tekort. Klimrekken, trampolines, schommels, ringen, touwen en nog veel meer liggen op de kids te wachten. Het is net alsof ze naar de binnenspeeltuin gaan! Je kindje beweegt, springt en danst er lustig op los. Bij dreumes-, peuter- en kleutergym draait het allemaal om spel, motorische vaardigheden en algemene bewegingsactiviteiten, zoals springen, gooien, vangen, schoppen en klimmen. Dit is niet alleen leuk, maar ook nog eens belangrijk! Als kinderen op jonge leeftijd beginnen met gymmen, krijgen ze een betere motoriek en meer controle over hun lichaam. Dit helpt onder meer tijdens zwemlessen en op school bij lezen, rekenen en schrijven. Onze gymlessen hebben een vaste structuur, met elke week weer nieuwe en verrassende elementen. Je kind mag gymschoenen aan, of lekker op blote voeten meedoen.

* Is je kind nog geen anderhalf, maar is hij of zij niet meer te houden? Dan zien we je kind graag bij een les dreumesgym. Hier maken de allerkleinsten een hoop plezier.

Dreumesgym

10 t/m 20 maanden

 • Ouder-kind les, per kind mag één ouder meedoen
 • Les draagt bij aan ontwikkeling motorische vaardigheden
 • We doen spelletjes en dansjes
 • Op jonge leeftijd sporten is een goede basis voor een sportieve ontwikkeling op latere leeftijd

Peutergym

1,5 t/m 3 jaar

 • Ouder-kind les, per kind mag één ouder meedoen
 • Peutergym is goed voor de motoriek
 • We doen ook spelletjes en dansjes
 • Op jonge leeftijd sporten is de beste basis voor sportieve ontwikkeling op latere leeftijd

Kleutergym

4 t/m 5 jaar

 • Ouders zijn niet aanwezig tijdens de les
 • Gezellig samen bezig zijn, zonder competitie
 • We doen spelletjes en bewegen op muziek
 • Goed voor de ontwikkeling van motorische vaardigheden en sportieve basis voor later 

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Dreumesgym

10 t/m 20 maanden

Zondag

08.30 – 09.00 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Maartje

Peutergym

1,5 t/m 3 jaar

Zondag

Twee lessen:
09.00 tot 09.45 uur
09.45 tot 10.30 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Maartje

Kleutergym

3,5 t/m 6 jaar

Zondag

10.30 tot 11.30 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Maartje

Lesaanbod 1 tot en met 5 jaar

Voor peuters en kleuters heeft Hoef en Haag Actief een mooi en gevarieerd aanbod. Het is niet alleen leuk om je kleintje bezig te zien, maar ook belangrijk dat hij of zij beweegt. Wist je bijvoorbeeld dat de Rijksoverheid adviseert om al vanaf jonge leeftijd minimaal een uur per dag te bewegen? Daar is het je kind natuurlijk niet om te doen. Die wil gewoon plezier hebben en daar gaan wij voor zorgen!

Peuter- en kleutervoetbal

Ronaldo, Messi, Mbappé, Miedema, Martens en Beerensteyn. Stuk voor stuk helden die kinderen maar wat graag willen zijn. Nu is er alleen een probleem. Om lid te worden van een voetbalvereniging en wedstrijden te mogen spelen, moet je minstens 6 jaar oud zijn. Betekent dit dat je kind moet wachten? Helemaal niet! Je zoon of dochter mag zijn voetbalkleding aantrekken en lekker bij Hoef en Haag Actief komen spelen.

Bij Hoef en Haag Actief staat plezier voorop!

Het tenue

Wat is er leuker dan te voetballen in een echt tenue? Op deze pagina kun je een shirt en broek bestellen in de kleuren van SC Everstein. Denk ook aan de schoenen. Voetbalschoenen of sportschoenen met nopjes zijn perfect! De trainingen worden gegeven door Luka, samen met diverse assistenten. In de lente en zomer zijn de trainingen op het Kasteelterrein. In de herfst en winter gebruiken we de gymzaal van Kindcentrum De Brink.

Peutervoetbal

2,5 t/m 3 jaar

 • Dit is een ouder-kind-les.
 • Er mag één ouder per kind meedoen
 • Als ouder/verzorger help je actief mee
 • Je hebt quality time samen met je kindje

Kleutervoetbal

3,5 t/m 6 jaar

 • De ouders zijn niet aanwezig tijdens de les
 • Plezier maken met leeftijdsgenootjes
 • De les draagt bij aan het ontwikkelen van motorische vaardigheden
 • Er worden spelletjes gedaan en bewogen en gedanst op muziek
 • Gezellig samen actief bezig zijn, zonder competitie
 • Op jonge leeftijd sporten, vormt de beste basis voor een sportieve ontwikkeling op latere leeftijd
 • Neem een flesje water mee, er is een kleine drinkpauze

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Peutervoetbal

2,5 t/m 3 jaar

zaterdag

08.30 – 09.15 uur

Kindcentrum De Brink / Kasteeltuin

In de lente en zomer buiten
In de herfst en winter binnen

Luka

Kleutervoetbal

3,5 t/m 6 jaar

zaterdag

09.15 – 10.00 uur

Kindcentrum De Brink / Kasteeltuin

In de lente en zomer buiten
In de herfst en winter binnen

Luka

Maak kennis met S.C. Everstein

Voor de voetbaltrainingen werken we samen met S.C. Everstein en hier zijn we trots op! Een sportieve, vriendelijke en huiselijke club waar iedereen welkom is. In april, mei en juni zal de training ongeveer elke maand één keer bij S.C. Everstein zijn. Dan zal de training plaatsvinden op een speciaal klein veldje (panna veld) voor de jongste jeugd. Verder kan je zoon of dochter dan mooi zien hoe een echte voetbalclub eruit ziet. En we gaan natuurlijk nog wat drinken in de kantine om het echte clubgevoel te ervaren!