Kids & Teens

6 t/m 13 jaar

Ken je dat? Dat je kinderen uit school komen en energie voor tien hebben? Alsof ze heel de dag niks hebben gedaan. Leuk toch? Kinderen zitten nu eenmaal boordevol energie. Bij Hoef en Haag Actief hebben we verschillende lessen voor kids van 6 tot en met 13 jaar. Bij ons kunnen ze helemaal los gaan in een HIIT, ontspannen met yoga voor kids of de coolste moves ontdekken tijdens een les streetdance.

Sporten en bewegen in je eigen dorp

Hoef en Haag Actief is dé plek om te sporten en bewegen in Hoef en Haag. Houd jij ook van sporten en bewegen? Bij ons kun je dichtbij huis sporten terwijl je je dorpsgenoten ontmoet!

We hebben een groot aanbod sport en bewegen voor iedereen!

HIIT

6 t/m 13 jaar

‘Pap, mam, ik wil wat doen. Op school heb ik heel de dag stil moeten zitten en nu wil ik mijn energie kwijt.’ Komt dit bekend voor? Dan nodigen we je zoon of dochter uit voor HIIT Kids en HIIT Teens. Kinderen komen na deze training blij, voldaan en lekker vermoeid thuis.
Googel je HIIT, dan zie je dat het staat voor High Intensity Interval Training. Een zware, maar effectieve training voor conditie en spieropbouw. Bij Hoef en Haag Actief is HIIT voor kids een feestje. Je kind speelt op een avontuurlijke manier, samen met leeftijdsgenootjes.

Spel en plezier

Bij een HIIT-les voor kinderen zijn de oefeningen aangepast om ze geschikt en veilig te maken voor kinderen. Het gaat echt om spel en plezier. De oefeningen worden vaak vermomd als spelletjes of uitdagende activiteiten. Je kunt denken aan rennen, springen en touwtjespringen, maar ook aan jumping jacks en burpees.

De variatie zorgt er niet alleen voor dat het effect van de training het grootst is, maar ook dat de kinderen het leuk vinden en hun aandacht vasthouden. We passen de oefeningen aan aan het niveau en de leeftijd van de kinderen. Voor de allerjongsten worden eenvoudigere versies van de oefeningen aangeboden.

 

HIIT-les voor kinderen bij Hoef en Haag Actief

 • Algehele conditie verbeteren
 • Zelfvertrouwen vergroten
 • Lekker energie kwijtraken
 • Plezier hebben met elkaar
 • Het ontwikkelen van lichaamsbeweging
 • Trek lekker zittende kleding aan, neem een flesje water mee en vergeet je vriendje of vriendinnetje niet. Samen hebben jullie onwijs veel lol.

* Het rooster in de app Grib is leidend.

HIIT Kids

6 t/m 8 jaar

Maandag

15.30 uur tot 16.15 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Shiva

HIIT Teens

9 t/m 13 jaar

Maandag

16.15 tot 17.00 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Shiva

“Ik zou deze lessen andere kids zeker aanbevelen! De kinderen hebben het goed naar hun zin. De lessen zijn voorspelbaar en bevatten structuur. Dat is voor de kinderen erg fijn!”
Ouder peutergym

“Ik ben voor de eerste keer begonnen met bootcamples en het is boven verwachting goed bevallen, merkte na 8 weken zeker verbetering.”
Deelnemer bootcamp

“Gezellig en gestructureerd klimmen en klauteren! Kind en mama vinden het erg leuk!”

Ouder peutergym

Yoga

6 t/m 13 jaar

De gymzaal is grotendeels leeg. Een stuk of tien kinderen zitten op hun meegenomen matje. Onze docente Iris doet haar armen omhoog en ademt diep in. De kids moeten een beetje lachen om deze vreemde houding. Dan doen ze Iris na en merken ze dat het matje zachter gaat aanvoelen en ze lekker rustig worden van het ademhalen. Nu moet Iris een beetje lachen, weer een groep kids enthousiast gemaakt voor yoga.

Belevingswereld

Yoga voor kinderen is iets anders dan yoga voor volwassenen. Kinderyoga is helemaal aangepast aan de belevingswereld van kinderen. Ze worden bewuster van hun lichaam, adem, gevoelsleven en omgeving. Of, in andere woorden, al spelend worden ze op alle gebieden sterker. Je merkt dit aan een andere houding, motoriek, concentratie, ademhaling, zelfvertrouwen en ontspanning van kinderen.

 • Individuele oefeningen en oefeningen samen
 • Lekker op blote voeten en in makkelijk zittende kleding
 • Leren samenwerken en vertrouwen op elkaar
 • Heerlijke ontspanning

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Yoga

6 t/m 8 jaar

Dinsdag

15.30 tot 16.15 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Iris

Yoga

9 t/m 13 jaar

Dinsdag

16.30 tot 17.15 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Iris

Streetdance

6 t/m 13 jaar

Klappend staan de kids in een cirkel. Soepel bewegen ze op de beat van de muziek. Midden in de cirkel staat een jonge danser. Volledig in zijn of haar element worden alle coole moves getoond. De cirkel lost langzaam maar zeker op en de andere kids gooien hun armen, benen en haar los. Als de les is afgelopen dansen ze met zijn allen door Hoef en Haag naar huis. In de hoop dat de volgende les streetdance snel begint.

Streetdance is hartstikke populair, zeker onder de jeugd. Tijdens de les bouwen we onder leiding van Iris aan een complete danschoreografie. Iedere week leren we nieuwe pasjes en herhalen we de dansjes van eerdere lessen.

 • Veel nieuwe dansjes
 • Genieten van de nieuwste muziek
 • Samen met leeftijdsgenootjes
 • Plezier en bewegen in één
 • Op eigen niveau meedansen

* Het rooster in de app Grib is leidend.

Streetdance

6 t/m 8 jaar

woensdag

15.30 tot 16.15 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Iris

Streetdance

9 t/m 13 jaar

Bekijk ook de kleuterdans 4 t/m 5 jaar

woensdag

16.30 tot 17.15 uur

Kindcentrum De Brink

Gymzaal

Iris

Lesaanbod 1 tot en met 5 jaar

Voor peuters en kleuters heeft Hoef en Haag Actief een mooi en gevarieerd aanbod. Het is niet alleen leuk om je kleintje bezig te zien, maar ook belangrijk dat hij of zij beweegt. Wist je bijvoorbeeld dat de Rijksoverheid adviseert om al vanaf jonge leeftijd minimaal een uur per dag te bewegen? Daar is het je kind natuurlijk niet om te doen. Die wil gewoon plezier hebben en daar gaan wij voor zorgen!