Workshops & Cursussen

Activiteiten voor jong en oud

Hoef en Haag Actief is veel meer dan alleen een aanbieder van wekelijkse (sport)lessen voor kids en volwassenen. Zo kun je bij ons ook verschillende workshops en cursussen volgen. Op dit gebied zijn we nog volop aan het groeien. Een workshop of cursus staat los van ons reguliere aanbod wat onder de abonnementen en strippenkaarten valt. Wil je meedoen aan een workshop of cursus? Dan kun je je daar op deze pagina apart voor aanmelden.

Workshops

EEen workshop is een dagdeel of een aantal uur(en). Van een ‘Wine Yoga’ in de zomer tot aan een ‘Gemberpacking’ in de winter. Of een informatieve middag waarbij je je kinderEHBO diploma behaalt. Of lekker suppen op de Meander in de zomer. Het kan allemaal! Meld je aan op deze pagina en reserveer je plekje!

Cursussen

Een cursus zijn over een aantal dagen verspreid. Zoals bij Muziek op Schoot het geval is. Je meld je aan voor een cursus die een paar weken duurt. Naast een Muziek op Schoot cursus bieden we in de toekomst ook een schildercursus en een bevallingscursus aan. Voor ieder wat wils! Bekijk op deze pagina ons meest recente aanbod.

Cursus

Muziek op Schoot

1 t/m 4 jaar

Hallo, hallo, hallo, goedemorgen.
Hallo, hallo, hallo, wat fijn dat jullie er zijn.
Hallo, hallo, hallo, ik ben Boris.
Hallo, hallo, hallo, en hoe heet jij?
Nu vraag je je natuurlijk af wie Boris is. Boris is de handknuffel van juf Karlijn en hij speelt een belangrijke rol bij Muziek op Schoot. Dit is iedere keer weer een feestje. Tien minuten voordat de cursus begint, mogen de kinderen al naar binnen. Er staat een bak klaar met kleine muziekinstrumenten. De kinderen kunnen alvast aan de slag met het maken van muziek. Maar toch blijft het nog een beetje spannend. En daar komt Boris om de hoek kijken.

Als Muziek op Schoot begint, zingt juf Karlijn samen met Boris een liedje. De kinderen zitten op schoot bij papa, mama, opa of oma en krijgen een trommel om op de melodie mee te spelen. De spanning verdwijnt nu heel snel en na het liedje mogen de kinderen met Boris knuffelen. Daarna heeft Boris even rust nodig, maar aan het einde van de les komt hij nog een keer terug. In de tussentijd heeft Karlijn allerlei leuke spelletjes en oefeningen voor de kinderen, steeds weer met andere materialen. Er is bijvoorbeeld een opruimliedje en een liedje dat helpt bij het tandenpoetsen. Handig voor thuis!

Een feestje

Muziek op Schoot is echt een feestje. Tijdens deze cursus voor kinderen van 1 tot en met 4 jaar wordt er veel gezongen en bewogen. Dit is erg leuk om samen te doen én goed voor de ontwikkeling van taal, spraak en de motoriek van je kind. We hebben verspreid over het jaar verschillende cursussen. En na de cursus krijg je van juf Karlijn de liedjes en teksten mee naar huis. Dan kunnen jullie thuis lekker blijven oefenen met Muziek op Schoot.

 

Herfstcursus 10 lessen Vanaf 4 sep ’24 € 115,-
Kerstcursus 2 lessen 11 en 18 dec ’24 € 23,-
Wintercursus Binnenkort meer info Vanaf 8 jan ’25
Lentecursus Binnenkort meer info
Zomercursus Binnenkort meer info

 

Herfstcursus 10 lessen
Vanaf 4 sep ’24 € 115,-

Kerstcursus 2 lessen
11 en 18 dec ’24 € 23,-

Wintercursus Binnenkort
meer info Vanaf 8 jan ’25
Lentecursus Binnenkort meer info
Zomercursus Binnenkort meer info

Muziek op Schoot

dreumesgroep
(kids van 1 jaar) 

Woensdag

09:00 – 09:40 uur

Kindcentrum De Brink

Speelzaal

Karlijn

Muziek op Schoot

peutergroep
(kids van 2 en 3 jaar)

Woensdag

10:00 – 10:40 uur

Kindcentrum De Brink

Speelzaal

Karlijn

Workshop

Wine Yoga

Eerst yoga, daarna wijn

Humor, gezelligheid, ontspanning en niet te vergeten wijn. Als dit geen goede uitnodiging voor de workshop Wine and Yoga is, weten we het ook niet meer. Shiva neemt je tijdens de yogales mee in de verschillende houdingen, waardoor je lichaam zich goed kan ontspannen.
Daarna begint het echte feest. Onze sommelier Pieter laat je kennismaken met 8 zorgvuldig geselecteerde wijnen. Hij legt alles uit over de smaken en aroma’s van de wijnen en uiteraard mogen de smakelijke hapjes niet ontbreken.
Wine and Yoga is leuk om met je vrienden en vriendinnen te doen, zowel voor liefhebbers van yoga als voor wijndrinkers is dit een topmiddag. Laat je verrassen door onze les en de wijnen en beleef een onvergetelijke dag.

* Het rooster in de app Grib is leidend.

45,- p.p.

Wine Yoga

Vanaf 18 jaar

Zondag 18 augustus

13.00 tot 16.00 uur

Kindcentrum De Brink

Speelzaal

Shiva

Hoef en Haag Actief

We zijn de plek waar je sport en bewegen combineert met het ontmoeten van dorpsgenoten. We hebben groepslessen voor alle leeftijden, van de allerkleinsten tot kersverse ouders en senioren. Al veel enthousiaste kinderen en volwassenen gingen je voor. En er zijn al diverse mooie vriendschappen ontstaan. Kom je gezellig een keertje meedoen?

Sport en ontmoet!

• Lessen voor jong en oud
• Een groeiend lesaanbod
• Lessen gegeven door ervaren instructeurs
• Ontmoeten van buurtgenoten
• Heel veel plezier